Seizoens start
20 aug - 21 sept '18Hé jij daar! Wat tof dat je mee wilt doen aan SeizoensStart 2018-2019!

Tijdens de SeizoensStart bundelen we krachten en promoten we gezamenlijk de deelname aan cultuur en sportparticipatie. Aanbieders uit de gemeente Venlo en Beesel zoals verenigingen, instellingen, muziek- & dansscholen, kunstenaars en culturele en sportieve ondernemers zetten in deze periode hun deuren open. Inwoners en bezoekers van Venlo en Beesel krijgen zo dé kans om GRATIS(!) een keer iets uit te proberen op cultureel gebied. Voor jou een mooie kans om je proeflessen en kennismakingsactiviteiten potentiële nieuwe leden, cursisten of deelnemers aan te trekken!

Dankzij de samenwerkende cultuurcoaches in de Gemeente Venlo en de Gemeente Beesel is SeizoensStart in beide gemeenten beschikbaar.

Heb jij een leuk cultureel aanbod en wil je dat graag onder de aandacht brengen?
Doe mee aan de SeizoensStart | 2018-2019!


Over SeizoensStart

Ben jij een aanbieder van culturele of sportieve activiteiten en wil jij meedoen aan SeizoensStart | 2018-2019?

Graag promoten wij zoveel mogelijk culturele en sportieve activiteiten in de gemeente Venlo en de gemeente Beesel en stimuleren wij actieve deelname daaraan. Te gek als je jouw activiteit kosteloos wilt openstellen voor deelnemers! Want je activiteit komt goed in beeld via onze algehele campagne. Daarmee pak je gratis publiciteit, doet het je imago en naamsbekendheid alleen maar goed en mogelijk melden zich naar aanleiding hiervan nieuwe leden, deelnemers of vrijwilligers aan. Voor jou als aanbieder zijn er verder geen kosten aan verbonden. Het kost jou alleen wat tijd en een filmpje dat je moet insturen. Onze activiteitenagenda biedt een overzicht van het aanbod en is een belangrijk middel om door te verwijzen naar jullie eigen website.


Wat kunnen we samen doen aan de promotie van SeizoensStart?

Filmpjes en foto’s

Centraal in onze SeizoensStart-campagne staan foto’s en korte promotiefilmpjes. Die maak je supersimpel zelf, met je smartphone. Je kunt daarvoor enthousiaste leerlingen, leden, cursisten, deelnemers of docenten vragen die in de filmpjes kort uitleggen waarom deze activiteit zo leuk is om te doen. Het filmpje stuur je naar ons en wij geven jouw filmpje een ‘SeizoensStart-jasje’. We plaatsen jouw foto en filmpje op social media, onder andere als advertenties (die wij voor rekening nemen) Ook ontvang je beeldmateriaal dat je voor je eigen promotie kan gebruiken. Daarmee laten we samen zien dat jouw activiteit onderdeel uitmaakt van onze grote gezamenlijke SeizoensStart.Online en social media

Via onze eigen online media zoals deze website en onze Facebookpagina promoten we SeizoensStart. Medio augustus plaatsen we de activiteitenagenda voor SeizoensStart op de site. Ook maken we een evenement aan op onze Facebookpagina en berichten we in de aanloop naar en tijdens het evenement natuurlijk over SeizoensStart. Bovendien gaan we via Facebook een promotiecampagne inzetten voor alle activiteiten. Enerzijds zetten we in op een algehele campagne over SeizoensStart. Daarnaast maken we specifiek voor jouw activiteit een Facebookadvertentie aan, mits je een filmpje aanlevert. De advertentie met daarin jouw filmpje verwerkt, gaan we heel concreet promoten onder de doelgroep die je aangeeft. Ook jij kunt denken aan het aanmaken van een evenement, plaatsen van eigen berichten en/of doorplaatsen van onze berichten via jouw eigen social media. Het resultaat is een gezamenlijke promotiecampagne om de mensen in de regio Venlo en Beesel aan te zetten om mee te doen aan jouw culturele of sportieve activiteit en die van andere aanbieders.

Huis-aan-huisbladen, radio en tv

Lokale huis-aan-huisbladen, radio en televisie zullen d.m.v. persberichten geïnformeerd worden over onze gezamenlijke SeizoensStart-campagne met daarbij het verzoek er redactionele aandacht aan te schenken. Dit biedt echter geen garantie op plaatsing of gebruik van de berichten. Ook is het niet mogelijk om aan alle specifieke activiteiten aandacht te schenken via deze media. Mogelijk worden enkele voorbeelden aangehaald in een groter algemeen beeld over SeizoensStart.


Cultuurcoaches Venlo

SeizoensStart is een initiatief van de cultuurcoaches van gemeente Venlo. Deze collectieve promotiecampagne in het teken van cultuurparticipatie is mogelijk gemaakt door Kunstencentrum Venlo. Kunstencentrum Venlo is als netwerkorganisatie, verbinder en aanjager op het gebied van cultuurparticipatie. Het Kunstencentrum werkt samen met cultuuraanbieders in gemeente Venlo. In 2018 sluit de gemeente Beesel dankzij hun nieuwe cultuurcoach aan bij SeizoensStart.

De cultuurcoaches hebben als taak om culturele en kunstzinnige activiteiten en evenementen toegankelijk te maken voor de inwoners van de gemeenten Venlo en Beesel en hun bezoekers. Dat doen zij door activiteiten op dit terrein te initiëren, al dan niet in samenwerking met andere (culturele) partners, het onderwijs en sportcoaches. Daarnaast moedigen zij culturele partners aan leuke culturele activiteiten te organiseren waaraan verschillende doelgroepen op een laagdrempelige wijze kunnen meedoen of waaraan ze een bezoek kunnen brengen. Daarmee hopen de cultuurcoaches ten eerste iedereen de kans te geven op een positieve manier met kunst en cultuur in aanraking te komen. Daarnaast verstevigen ze ondertussen het lokaal cultureel netwerk en kunnen ze dit verder uitbouwen.Ik wil meer weten over de cultuurcoaches van de gemeente Venlo


Aanmeldformulier
voor cultuuraanbieders

Activiteit en aanbiedergegevens

Activiteitdata

Activiteit en doelgroep

Binnen welke discipline valt de activiteit?

Meer dan één categorie mogelijkOm de activiteit zo gericht mogelijk onder de aandacht te brengen, vragen we je hier in kernwoorden aan te geven waar eventuele specifieke interesses van jouw doelgroep liggen. Bijvoorbeeld in het geval van gitaarles zouden kernwoorden ‘metal’ en ‘hardrock’ kunnen zijn. Of als een vereniging enkel in een bepaalde wijk of stadsdeel actief is, zou dit bijv. ‘Tegelen’ of ‘Blerick’ kunnen zijn. Etc..)Website en social media

Plaats hier de URL naar de pagina op jouw eigen website met informatie over de activiteit. Onze voorkeur gaat uit naar de specifieke activiteitenpagina op je website in plaats van de homepage.

Plaats hier de URL naar het evenement van de activiteit op jouw Facebookpagina. Onze voorkeur gaat uit naar de specifieke evenementenlink in plaats van je algehele Facebookpagina.

Plaats hier de URL naar jouw Instagramaccount.

Promotie

Centraal in onze gezamenlijke SeizoensStart-campagne staan korte promotiefilmpjes van max. 30 seconden. Die maak je supersimpel zelf, met je smartphone. Je kunt daarvoor enthousiaste leerlingen, cursisten, deelnemers of docenten vragen die in de filmpjes kort uitleggen waarom deze activiteit zo leuk is om te doen. Het filmpje stuur je naar ons en wij geven jouw filmpje een ‘SeizoensStart jasje’. We zetten jouw filmpje en foto dan in voor de promotiecampagne.

Kies een bestand

Ik wil graag een promotie filmpje maken

Wil je graag een filmpje maken met jouw meest enthousiaste leerling(en)/deelnemer(s) die vertelt/vertellen waarom iemand mee moet komen doen aan jouw activiteit? Zo ja, dan ontvang je van ons een e-mail met uitleg over hoe je het filmpje (max 30 sec) het beste kunt aanleveren.

Contactpersoon gegevens en versturen


Het verzenden van het formulier kan even duren.

Seizoensstart
2019 - 2020

En volgend jaar ook weer een SeizoensStart!

Hoe eenvoudig kan het zijn? De start van een nieuw seizoen om nooit te vergeten! Ook in aanloop naar het seizoen 2019-2020 zijn de cultuurcoaches voornemens om SeizoensStart te organiseren.


Wil jij jouw activiteit openstellen voor deelnemers aan SeizoensStart 2019-2020?

Bied jij als vereniging, instelling, school, zelfstandig aanbieder of wie dan ook een te gekke culturele of sportieve activiteit aan? Denk maar aan een cursus, les, bijeenkomst, repetitie of andere activiteit op het gebied van dans, muziek, theater, musical, beeldende kunst, fotografie, mode, textiel, sport of literatuur. En wil jij dit ook potentiële deelnemers een keer aanbieden om gratis mee te doen? Voldoe je aan de belangrijke voorwaarde dat die activiteit plaatsvindt in de gemeente Venlo of de gemeente Beesel in de hierboven genoemde periode? En zou jij (ook) in het seizoen 2019-2020 mee willen doen als cultuuraanbieder aan SeizoensStart? Laat het ons weten! We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met de inventarisatie van cultuuraanbieders die hun activiteit willen openstellen voor deelnemers!

Aanmelden 2019 - 2020

Uw internet browser is verouderd!

Voor een volledig juiste ervaring van onze en andere websites is het aan te raden uw browser te updaten. Update nu uw browser

×